2015. augusztus 19., szerda

Így készíts kaboson medált

Amire szükséged lesz:

- olló
- ecset
- ragasztó - http://gyongyabc.hu/ekszer-ragaszto-310
- kaboson lencse - http://gyongyabc.hu/kabosonok-191/attetszo-uveglencsek-193
- kaboson alap - http://gyongyabc.hu/kabosonok-191/kaboson-alapok-192
- tetszőlegesen választott kép

- kis darab vatta
- acetonos körömlakk lemosó1, Kenjünk be egy kevés ragasztóval az ecsetet használva a kiválasztott képet. A lencsét ne rakjuk rá rögtön, várjuk meg, amíg a ragasztó kissé megszárad és kezd átlátszóvá válni.


2, Rakjunk egy kevés ragasztót a lencsére is, és várjunk egy kicsit a száradásra, mint az előbb. Ez azért is fontos, hogy az összeillesztésnél ne legyen levegős a medálunk.


3, Helyezzük a lencsét a képre, és erősen nyomjuk rá. A teljes kötési idő kb. 12 óra, de 1 perc múlva már megköt annyira, hogy biztosan használni tudjuk.


4, Vágjuk körbe a lencse széle mentén a képet.


5, Bármilyen szintetikus hígítóval zsírtalanítsuk a kaboson alapunk ragasztandó felületét. Fontos, hogy benzines hígítót ne használjunk! A legegyszerűbb, ha acetonos körömlakklemosóval tisztítjuk meg a felületet.


6, Várjuk meg míg elpárolog az alkohol (pár perc), majd kenjük be ragasztóval. Fontos, hogy a kaboson permét is kenjünk át ragasztóval.

7, Várjuk meg míg transzparenssé, áttetszővé kezd száradni, majd illesszük bele a lencsét. A teljes kötési idő persze 12 óra, de 1 perc elteltével már biztos nem fog kiesni a lencsénk.


8, Gyönyörködjünk a kész műben :)


Alternatív változatként: A lencsét a képre helyezve halványan körberajzoljuk azt, először kivágjuk a képet, és utána ragasztjuk a lencséhez.


Gyönyörű kaboson mintákat találhattok nálunk: http://gyongyabc.hu/kabosonok-191/kaboson-mintak-314Így nincs szükség jó minőségű nyomtatóra, adottak a képek. Sőt, a képekhez méretben illő lencsével is megvásárolhatjátok a szetteket, így nem Nektek kell összeválogatni őket. :)


Örömteli alkotást kívánok mindenkinek :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése